Hoe importeer ik een csv-bestand?

🔽 Download hier* een CSV template waarin de benodigde velden staan.

De afzender gegevens worden uit de standaard verzendwijze uit je account gehaald. Het is ook mogelijk om deze toe te voegen aan het CSV bestand, de namen van de kolommen maken hier niet uit.

Stappen CSV import

1. Ga via het menu naar Zendingen.

2. Klik op de button CSV import rechtsboven.

3. Klik hier op en upload je bestand. Het duurt een aantal tellen voordat alle gegevens zijn overgenomen.
  4. Er verschijnt een nieuw scherm. Klik op NULL, dan worden de kolommen uit je CSV bestand getoond. Deze kan je koppelen aan de velden.

shops-unitedcsv-import-1-2024
  5. Klik op Importeer om je CSV bestand te importeren.

*Gebruik je de internetbrowser Safari? Klik dan met je rechtermuisknop op Download hier en kies voor Download gekoppeld bestand.

safari-csv-downloaden

TypeID

Naast de afzendergegevens is het ook mogelijk om andere kolommen toe te voegen, één van deze opties is het TypeID. Dit veld kan gebruikt worden om verzendmethodes te koppelen aan de zendingen. Om de TypeIDs op te vragen kan je een e-mail sturen naar ict@shops-united.nl

Naast het TypeID is het ook mogelijk om de verzendmethode in bulk aan te passen. Dit kan door de zendingen aan te vinken, vervolgens kan je bovenaan op Bewerken > Aanpassen klikken.

verzendmethode-bulk-aanpassen

Je kan snel een selectie maken van een reeks zendingen door de eerste aan te klikken en vervolgens op shift te drukken en dan de laatste aan te klikken.