Magento handleiding

magento logoDit is de installatiehandleiding voor onze plugin met Magento 2.x. Bij vragen kan je support aanvragen via een e-mail naar ict@shops-united.nl of bellen naar 085 273 2781 (optie 1). Kijk voor de meest recente informatie met betrekking tot de Magento 2.x plugin in het verzendsysteem via het menu Instellingen > Koppelingen > Magento. Wij horen graag wat je bevindingen zijn met betrekking tot deze koppeling. Met je feedback maken wij de plugin steeds een stap beter.

Installeren

De plugin kan je downloaden via het online verzendsysteem.

Belangrijk! Zorg voor een (recente) back-up van je bestanden en database. Deze module is compatible met Magento versie 2.x.

Deze module ondersteund enkel de standaard checkout die in Magento 2.x zit.

Stap 1
Ga naar het online verzendsysteem. Vul hier je e-mailadres en wachtwoord in en klik op Inloggen.

Stap 2
Ga naar de pagina InstellingenKoppelingen en klik vervolgens op Magento. Download het zip bestand Magento 2.x module [..] en pak het bestand uit. Als je dit niet kan vinden, stuur dan een e-mail naar ict@shops-united.nl. In het zipbestand staan de volgende bestanden:

Block/Adminhtml/form/field/Countries.php
Block/Adminhtml/System/Config/Form/Field/Countriesmap.php
Controller/Adminhtml/Shipment/Index.php
etc/adminhtml/di.xml
etc/adminhtml/routes.xml
etc/adminhtml/system.xml
etc/config.xml
etc/events.xml
etc/frontend/di.xml
etc/module
Model/Carrier/Parcelpro.php
Model/CustomConfigProvider.php
Model/Parcelpro.php
Model /Resource/Parcelpro/CollecDon.php
Model /Resource/Parcelpro.php
Model/System/Config/Source/Country.php
Observer/Shipment.php
Observer/Trackinfo.php
Plugin/PluginBefore.php
registraDon.php
Setup/InstallSchema.php
View/Adminhtml/ui_compone nt/sales_order_grid.xml
View/Frontend/layout/checkout_cart_index.xml
View/Frontend/layout/checkout_index_index.xml
View/Frontend/layout/default.xml
View/Frontend/layout/shipping_tracking_popup.xml
View/Frontend/require-config.js
View/Frontend/templates/tracking/popup.phtml
View/Frontend/web/css/parcelpro.css
View/Frontend/web/js/acDon/set-shipping-informaDon.js
View/Frontend/web/js/model/shipping-rates-validaDon-rules/ parcelpro_shipment.js
View/Frontend/web/js /model/shipping-rates-validaDon-rules.js
View/Frontend/web/js /model/shipping-rates-validator.js
View/Frontend/web/js /model/shipping-save-processor/default.js
View/Frontend/web/js /model/shipping-save-processor.js
View/Frontend/web/ js/model/parcelpro-modal.js
View/Frontend/web/ js/model/parcelpro.js
View/Frontend/web/ js /view/shipping-rates-validaDon.js
View/Frontend/web/ js/view/shipping.js
View/Frontend/web/template/shipping.html

Stap 3
Bestanden op de FTP plaatsen
Kopieer deze bestanden naar de map app/code/Parcelpro/Shipment met behulp van een FTP programma, bijvoorbeeld het gratis te verkrijgen FileZilla. Er worden geen files overschreven.

magento stap 3

Stap 4
Voeg onze module toe aan de config Voeg onderstaand stukje code toe aan de ‘config.php’. Deze staat in de map app > etc. Zorg er voor dat onderstaande regel voor ), wordt toegevoegd. 'Parcelpro_Shipment' => 1,

Stap 5
Voer de setup script uit Voer via de command-line de volgende commando uit: php bin/magento setup:upgrade. Hiervoor dien je in de root van de Magento installatie te zijn om de commando succesvol te kunnen uitvoeren. Meer informatie hierover kan je vinden in de Magento documentatie: http://devdocs.magento.com/guides/v2.0/install-gde/install/cli/install-clisubcommands-enable.html.

Stap 6
Vernieuw de cache (optioneel) Voor een goede werking raden wij een vernieuwing van de cache aan. Dit doe in de back-end van Magento bij System > Tools > Cache Management. Vink alle aankruisvakjes aan en refresh de cache via de opties linksboven.

magento handleiding stap 6

Stap 7
De module configureren De module is geïnstalleerd onder Stores > Settings > Configuration. Op deze configuratie pagina is de module te vinden onder het menu Sales > Shipping Methods.

Versturen via Shops United is hierbij de nieuwe verzendmethode voor je Magento webwinkel. Voeg in dit scherm je gebruiker id en API key toe.

Gebruik van de module

De module kan gevonden worden onder Stores > Settings > Configuration. Op deze configuratie pagina is de module te vinden onder het menu Sales > Shipping Methods en het tabje Versturen via parcelpro.nl. De module heeft een Gebruiker id en API key nodig om succesvol te werken.

magento handleiding stap 7

Per verzendmethode kan er een tarief worden ingesteld. Voor de optie buitenland kan er per land een tariefregel worden ingesteld.

Je hebt de optie om elke bestelling die via uw webshop binnenkomt direct door te laten schieten naar ons verzendsysteem. Als u hiervan geen gebruik wilt maken kunt u een bestelling of een reeks bestellingen handmatig via ons verzendsysteem aanmelden.

Een bestelling handmatig aanmelden kan via de knop Zending aanmelden in het overzicht van de betreffende order.

magento handleiding gebruik zending aanmelden

Op het moment dat de zending succesvol aangemeld is kan er via de knop Print label in ditzelfde menu direct een verzendlabel afgedrukt worden.

magento handleiding print label

Meerdere bestellingen tegelijk aanmelden kan in het bestellingen overzicht. Kies de gewenste bestellingen en selecteer linksboven in het dropdown menu voor Zendingen aanmelden. Het kan even duren om meerdere orders aan te melden, wees geduldig en vernieuw de pagina niet voordat je een melding krijgt dat het aanmelden wel of niet geslaagd is.

magento handleiding stap 10

Als de zending verzonden wordt, kan de zending via de track en trace code gevolgd worden. Deze wordt per order in het overzicht opgeslagen.

magento handleiding track order

Als je op de link Track Order klikt wordt het volgende scherm geopend. De track en trace code leid je naar de pagina van de betreffende vervoerder waar de zending tot in detail gevolgd kan worden.

magento handleiding tracking informatie

Veelgestelde vragen

Kan je met een Magento shop ook de pakketpunten van DHL en/of PostNL tonen in de checkout?
Ja je kan in de Magento koppeling de optie DHL Parcelshop of PostNL Parcelshop instellen om alle punten te tonen. Zo kunnen klanten die bestellen zelf een afhaalpunt kiezen.

Een order doorzetten d.m.v. de knop lukt niet.
Controleer of uw ID en LoginID gegevens juist zijn in de configuratie van de plugin. Deze kan je terugvinden in het verzendsysteem via Instellingen > Koppelingen > Magento.

Welke vervoerders worden ondersteund?
De vervoerders Brenger, BudbeeDHL, Fedex Cross Border, Homerr, PostNL, Red je Pakketje en UPS worden ondersteund op basis van de geactiveerde contracten onder je account in het verzendsysteem.

De track & trace knop laat een lege pagina zien
Voor de beste werking raden wij aan gebruik te maken van de verzendmethoden uit onze plugin. Op die manier kan een consument een gekoppelde verzendmethode kiezen. Bij het doorzetten van de data kan het verzendsysteem een bijhorend verzendtype bepalen en direct de benodigde track & trace gegevens terugkoppelen. Indien dat niet het geval is, zal het op basis van de standaard ingestelde verzendmethode in het verzendsysteem gaan.

Indien er niet gebruik gemaakt wordt van onze verzendmethoden in de plugin, worden alle zendingen op basis van de standaard verzendtype in ons verzendsysteem ingeboekt. Dit kan dus betekenen dat er een foute track & trace code teruggekoppeld wordt naar Magento 2.x. In dit geval is het handig om de checkbox Voeg tracking toe aan order uit te zetten.

Een zending bevat verkeerde gegevens of een verkeerd verzendtype
Dit moet handmatig in ons verzendsysteem veranderd worden. Het is vooralsnog niet mogelijk om – na een bestelling met gekozen verzendtype van de consument - in Magento 2.x een wijziging aan te brengen aan het verzendtype, of een order opnieuw door te zetten.